Ohjeita

Kisakanslia ja pukuhuoneet sijaitsevat Joensuu Areenassa. Kisakansliassa jaetaan kilpailunumerot, osanotonvarmistusmateriaalit ja muu tarvittava materiaali. Kisakanslia on auki:

  • perjantaina 17.00-21.00
  • lauantaina 7.30-18.00
  • sunnuntaina 7.30-17.00

Osanoton varmistus tapahtuu kisakanslian vieressä olevassa erillisessä tilassa. Perjantaina varmistuksia otetaan vastaan kisakansliassa. Varmistus on tehtävä erillisellä lomakkeella viimeistään puolitoista tuntia (90min) ennen lajin alkua. Joukkueen juoksujärjestys ilmoitetaan osanoton varmistuksen yhteydessä. Alkuerien ja loppukilpailun välissä osanottoa ei tarvitse uudestaan varmistaa, jos juoksujärjestys ei muutu. Mikäli juoksujärjestystä halutaan vaihtaa, on se tehtävä kirjallisesti osanoton varmistuspisteeseen viimeistään 90 minuuttia ennen loppukilpailua.

Joukkueen aloitettua kilpailun, se saa jatkossa käyttää enintään kahta lisäjuoksijaa. Viesteissä joissa on vain kolme osuutta, saa kuitenkin koko kilpailun aikana vaihtaa enintään yhden urheilijan. Urheilija saa osallistua samana päivänä vain yhden ikäluokan kilpailuihin.

Sarjoissa M19/N19/M17/N17 tulee vähintään yhden viestijoukkueen juoksijoista edustaa sitä ikäryhmää, jonka kilpailusta on kyse. Muiden urheilijoiden tulee ko. kalenterivuonna täyttää vähintään 14-vuotta. Sm-viestien 15-vuotiaiden sarjoissa kilpailevien tulee ko. kalenterivuonna täyttää enintään 15-vuotta ja vähintään 12-vuotta. Vähintään yhden viestijoukkueen juoksijoista tulee kuitenkin täyttää ko. kalenterivuonna 14- tai 15-vuotta.

Sisäänpääsy kisa-alueelle. Urheilijat saavat kilpailukansliasta kilpailijakortin, jolla pääsee vapaasti kisa-alueelle. Huoltajat ja valmentajat saavat kisakansliasta mestaruuskilpailusääntöjen mukaisen määrän huoltajakortteja. Yleisölle sisäänpääsymaksu on 10 € / päivä. Opiskelijoilta, nuorilta (12-18v) ja eläkeläisiltä pääsymaksu on 5 € / päivä. Ilmaisen sisäänpääsyn yli 70-vuotiaille tarjoaa Suomen Seniorikodit. Alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Pukuhuoneet ja suihkut sijaitsevat Areenassa. Vessoja on Areenassa, kokoontumispaikan vieressä. Myös bajamajoja löytyy kentän alueelta useita.

Kisaruokala sijaitsee Joensuun Tiedepuistolla kentän vieressä. Ruokapaikalle on opasteet Areenan edestä. Ruokalippuja on myytävänä vain kisakansliassa (ja niitä voi etuteen tilata sähköpostilla jenny.kilpiainen@katajayu.fi). Ruokailu maksaa aikuisilta 9 euroa, 8-12-vuotiailta 7 euroa ja alle 7-vuotiailta 5 euroa.

Kilpailuasu. Kilpailuasuna on käytettävä seuran virallista verryttely- ja kilpailuasua. Mahdollisten mainosten tulee olla hyväksyttyjä ja sääntöjen mukaisia.

Kilpailunumerot on kiinnitettävä rintaan ja selkään, eikä niitä saa taittaa. Pikaviesteissä käytetään lisäksi reisinumeroita.

Kilpailijoiden kokoontumispaikka. Kokoontuminen tapahtuu 30 minuuttia ennen lajin alkua erillisellä kokoontumispaikalla josta kentälle siirrytään johdetusti. Kokoontumispaikka sijaitsee katsomon alla. Kentälle ei saa viedä varustekasseja, sähköisiä laitteita kuten puhelimia, mp3-soittimia ym. Arvoesineille ei ole järjestetty säilytyspaikkaa kisajärjestäjän toimesta.

Huoltajien, valmentajien ja muiden kuin joukkueiden urheilijoiden tulo kentälle on ehdottomasti kielletty.

Kentältä poistuminen. Kaikki kilpailijat poistuvat kentältä Mixed-zone alueen kautta. Tälle alueelle toimitetaan urheilijoiden varusteet juoksujen lähtöpaikoilta.

Virallinen ilmoitustaulu sijaitsee pääkatsomon takana ja siihen tulevat juoksujen eräjaot ja viralliset tulokset.

Palkintojen jako. Palkinnot jaetaan jokaisen viestin kolmelle parhaalle joukkueelle palkintojen jaon aikataulun mukaisesti. Aikataulu löytyy käsiohjelmasta ja tulostaululta. Palkittavat joukkueet kokoontuvat palkintojen jaon kokoontumispaikalle 10 minuuttia ennen palkintojen jakoa. Kokoontumispaikka sijaitsee Areenan portaiden edessä.

Vastalauseet on jätettävä kilpailukansliaan kirjallisesti 30 minuutin kuluessa kilpailun virallisten tulosten julkaisusta. Protestimaksu on 50 euroa. Kaavakkeita on saatava kilpailukansliasta.

Ensiapu. Ensiapuryhmä päivystää kentällä koko kilpailujen ajan.

Huoltajakortteja ja käsiohjelma seurat saavat mestaruuskilpailusäännöissä määrätyn verran. Ne jaetaan kansliassa samassa yhteydessä kun seurat käyvät hakemassa kilpailunumerot. Määrät ovat:

Ilmoitettuja urheilijoita     Huoltajakortteja ja käsiohjelmia:

1 – 5                                    1
6 – 10                                  2
11 – 20                                3
21 – 30                                4
31 – 40                                5
41 – 60                                6
yli 60                                  7

Verryttelyalueina toimivat Louhelan hiekkakenttä, takakatsomon takana oleva 60 metrin juoksusuora sekä kentän läheiset ulkoilualueet.

Jatkoon pääsy:

4x100m ja 4x300m:

2 alkuerää: erien kaksi parasta + neljä parasta aikaa

3 alkuerää: erien kaksi parasta + kaksi parasta aikaa

4 alkuerää: erien voittajat + neljä parasta aikaa

5 alkuerää: erien voittajat + kolme parasta aikaa

6 alkuerää: erien kaksi parasta + neljä aikaa. Jos eriä on 6, niin loppukilpailuna juostaan kaksi finaalierää ja lopulliset sijoitukset ratkaistaan finaalierissä juostujen aikojen (yhdistettyjen tulosten) perusteella. Finaalierät jaetaan alkuerissä juostujen aikojen perusteella eli ensimmäisessä erässä juoksevat 9-16 parhaat ajat ja jälkimmäisessä finaalierässä 1-8 parasta aikaa alkuerissä juosseet. Jos alkueriä osanoton varmistusten jälkeen on viisi (joukkueita 33-40) tai vähemmän, toimitaan normaalisäännön mukaan.

Aitajuoksuviestien loppukilpailut (4x80m aidat ja 4x100m aidat) juostaan kahtena eränä (B- ja A-erät) joissa on mukana alkuerien kahdeksan nopeinta joukkuetta. Loppukilpailussa alkuerien neljä nopeinta joukkuetta juoksee jälkimmäisessä erässä. Lopputulokset ratkaistaan aikojen perusteella.

Pidemmissä viesteissä (4x400m, 3-4x800m, 4x1500m, 3x3000m kävely) kilpaillaan vain loppukilpailut, jotka tarpeen vaatiessa järjestetään useampana finaalina aikojen ratkaistessa sijoitukset. Joukkueiden jakaminen B- ja A-finaaleihin tapahtuu seurojen alkukaudella saavuttamien tulosten perusteella, kuitenkin niin, että ennalta katsoen heikommassa finaalissa kilpailee vähintään kolme joukkuetta.

HUOM! Kävelyissä noudatetaan 60 minuutin ajanottorajaa.